Den gode samtale

09. marts 2022
Et sæt nye samtalekort blev i går lanceret ved et online-event med deltagere fra hele landet.

 

Frivillige og medarbejdere på de danske hospicer sad klar til at prøve samtalekortene af, og lod kortene være afsæt for nogle værdifulde samtaler. Samtaler om glæden ved livet, det levede liv og også om døden og de tanker det sætter gang i.

 

Samtalekortene er tænkt til patienter og pårørende, men kan også bruges af frivillige og medarbejdere på hospice. Samtalekortene indeholder forskellige spørgsmål og filosofiske citater der alle berører de store spørgsmål i livet, og er derfor et godt afsæt og igangsætter. Er der andre der har lyst til at bruge samtalekortene som afsæt for den værdifulde samtale, er de også meget velkomne til at bruge dem.

 

Dagens online-event satte gang i spændende samtaler om livet og døden i de grupper der sad spredt ud over landet. Der blev talt og lyttet ivrigt, og til sidst var der mulighed for feedback fra de forskellige grupper, så de første erfaringer kunne samles sammen. I den kommende tid vil der blive indsamlet erfaringer med brug af samtalekortene, i forskellige sammenhænge.

 

På Hospice Forum Danmarks sekretariat i Esbjerg var vi også i gang med at prøve samtalekortene. Rigtig spændende emner vi kom omkring her hos os, vi glæder os til at hjælpe med at brede idéen om samtalekortene ud til en bredere kreds.

 

Samtalekortene er udviklet i samarbejde mellem Svanevig Hospice, Hospice Forum Danmark og Forlaget Højlund. Læs mere om samtalekortene og bestil dine helt egne kort, så du selv kan prøve dem af på siden her