Jørgens store dag på landevejen

14. september 2018
Det startede med drønet fra en stor og flot Harley Davidson.

Mette Engell Friis fortæller fra Svanevig Hospice:


En af vores patienters søn, Carl, er det stolte ejer af den potente maskine. Og Jørgen, vores patient, har en lang og inderlig kærlighedshistorie med motorcykler. Drønet fra de store maskiner, vinden i håret, friheden. Alt sammen kom tilbage til den gamle mekaniker, mens han i timevis sad på parkeringspladsen foran hospice og nød synet - og de lange, gode snakke med Carl.


Carls far døde hos os i sidste uge. Men venskabet mellem Carl og Jørgen består, og Carl lovede, at han ville komme og hente Jørgen en dag, så de kunne få en tur på landevejen.


Og i dag kom Carl så. Med sig havde han en hale af bikere. Og en stor, og sikker Honda Goldwing, som Jørgen kunne sidde bag på.


Jørgen blev liftet på plads. Og hans strålende øjne og store smil fortalte hele historien om, hvor stor denne her dag er. Med armene strakt højt op over hovedet gik turen af sted. Turen gik både ud til en af motorcykelklubbernes klubhus og forbi Jørgens hjem i Grænge - en god halv times tur væk.


Efter tre timer vendte kortegen tilbage til Svanevig, hvor hele slænget blev inviteret til kaffe og hjemmebagte boller. De kvitterede med et visitkort og et løfte om, at vi må ringe, når som helst en patient kunne have mod på en tur på de store maskiner.


Og hvis nogen skulle spekulerer over det derude, så kan vi godt røbe, at ja, der var flere både pårørende, personale og frivillige, som lige skulle have fat i et lille lommetørklæde til at tørre øjenkrogen.