Støtte i livets allersværeste stund

08. oktober 2019
Mød en af de frivillige fra Navigator projektet på Anker Fjord Hospice

Gunhild Jeppesen har haft en meget alsidig erhvervskarriere og blandt andet boet flere forskellige steder i udlandet. Hun stoppede på arbejdsmarkedet for tre år siden, efter at have været viceforstander på en højskole og arbejdsmarkedskonsulent i en kommune. Men hun har stadig sin kalender fyldt op med diverse gøremål, blandt andet bestyrelsesarbejde og frivilligt arbejde.

 

Gunhild arbejder som frivillig på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Selv om hun bor i Lemvig, 72 kilometer væk, tager hun gerne køreturen ned langs vestkysten, hvor hun de seneste tre år har hjulpet mennesker som frivillig navigator.

 

Om det arbejde fortæller hun:

- Det er fantastisk givende, at kunne være med til at støtte og hjælpe en person, som har det meget svært. Når vi navigatorer kommer ind, møder vi mennesker i deres allersværeste stund, og hvis man bare kan gøre lidt, så føler jeg det giver fuld mening, siger Gunhild Jeppesen.

 

Gunhilds opgave som navigator er at lytte, hjælpe og støtte. At give kærlige skub til at komme videre og bygge bro til andre tilbud, som kan hjælpe personen videre i livet.

 

Der er tre grupper på Anker Fjord Hospice, som får tilbuddet om at få tilknyttet en navigator. Det er:

  • enlige patienter, som har et sparsomt netværk.
  • sårbare efterlevende
  • børnefamilier

For tiden er det Susanne, som mistede sin mand, for en måned siden, der har glæde af Gunhild. Og som Susanne siger:

- Det har gjort min sorg lettere at komme igennem, at jeg har Gunhild til at give mig kærlige skub, så jeg ikke bare sidder derhjemme i sofaen og kigger ind i væggen.

 

Af Journalist Lene Stærbo