BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Alt for store forskelle på muligheder for døende afhængigt af, hvor de bor

Dato:
04. marts 2020
Forfatter: Olav Nørgaard, Landsformand Hospice Forum Danmark
YoutubeEmbed:
Indhold:
Vi har i de seneste dage fulgt historier i medierne omkring de enorme forskelle, der er omkring de muligheder, døende kræftpatienter får afhængigt af, hvor i landet de bor.


Den store geografiske forskel på antallet af terminalerklæringer, vi ser her i landet, viser med al tydelighed, at det palliative område trænger til et gennemsyn og et løft. 


Vi må jo stille os selv det spørgsmål; hvor er der svigtet, når folk ikke får en terminalerklæring? Er det fordi sundhedspersonalet ikke er gode nok til at tage samtalen? Medfører det også, at den enkelte borger ikke får samme mulighed for at få indflydelse på den behandling eller det palliative tilbud, som borger bør have i den sidste tid?


Når en anden undersøgelser samtidig viser, at hvis man tager samtalen om døden, så lever borgeren længere, så mener vi, der er yderligere grund til at se nærmere på problemstillingen omkring den måde vi håndterer borgere med livstruende sygdom. For os handler det primært om livskvalitet i den sidste tid.


Her kan du læse mere om problematikken


For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Olav Nørgaard, Landsformand Hospice Forum Danmark, Tlf.: 29 44 54 38