BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Sidstehjælp

21. marts 2016 Temaer: Sidste hjælp
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
Hospicechef fra Hospice Limfjord kommer på Hospice Forum Danmarks årsmøde og fortæller om projekt Sidstehjælp
YoutubeEmbed:
Brødtekst:

Her er, hvad Birte Markfoged selv skriver om projektet:


Sidstehjælp:


Alle kender til førstehjælp, men hvilket kendskab har vi til den sidste tid?  Vi ved fra undersøgelser, at meget få (5%) ønsker at dø på et hospital, men trods det forekommer op mod halvdelen af dødsfald på et hospital. Der er et underligt misforhold, måske kan viden og drøftelse af muligheder og tanker om den sidste tid være med til at ændre på disse forhold. Erfaringer viser, at har man talt med hinanden om den sidste tid, mens man er rask, bliver det også lettere at tale om den sidste tid, hvis man bliver alvorligt syg.


Projekt Sidste hjælp har til formål at klæde os på til den sidste levetid, om man er pårørende eller ønsker at forberede sig selv på livets afslutning. Det betyder ikke, at man på kurset lære at ”fikse” eller magte døden, her vil vi stadig være magtesløse, men man vil få en viden om hvilke muligheder der er til stede og lærer lidt om de juridiske problemstillinger, psykiske og sociale forhold og de svære eksistentielle tanker før og efter døden.  Kurset er for lægfolk og kan sætte tanker i gang og give  svar på generelle problemstillinger. 


Læs mere link: