BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Landsformanden mødtes med sundhedsministeren

17. maj 2016 Temaer: Politik
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
Fredag d. 29. april mødtes landsformand, Tove Videbæk med Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.
YoutubeEmbed:
Brødtekst:

Tove Videbæk havde selskab af hospicechefen på Sankt Lukas hospice, Thomas Feveile, da hun mødtes med ministeren. På dagsordenen for mødet stod ønsket om flere hospicepladser og lovændring, der giver børn og unge samme ret til palliation som voksne.


Thomas Feveile, der også er chef for ”Lukashuset – aflastning, lindring og hospice for børn og ungeunderstregede på mødet behovet for, at Sundhedslovens §75 stk. 4 ændres til også at omfatte en formulering omkring børnehospice/ familieaflastningspladser og derved åbner mulighed for, at børnehospicer får samme mulighed for driftsoverenskomst med regionerne, som hospicer for voksne har det.


Ligeledes blev ønsket om flere hospicepladser henover de kommende år fremført, så man kan gøre noget ved den nuværende situation, hvor ca. 50 % af de patienter, der visiteres til hospice ikke når at få en plads.Tove Videbæk udtalte efter mødet: ”Vi havde et rigtigt godt møde og ministeren lyttede interesseret til vores ønsker, så vi har de bedste forhåbninger om et positivt samarbejde.”


Læs mere link: