BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Gudenå Hospice har fået nyt børnerum

21. september 2016 Temaer: Støtteforeninger
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
I sidste uge var Leo på to år fra Brædstrup med, da hospicet for første gang kunne tage det nye farverige børnerum i brug.
YoutubeEmbed:
Brødtekst:
gudenaa-boernerum-web


Det har længe været et ønske på Gudenå Hospice at få et rum specielt indrettet til de børn, som kommer i huset. Og med hjælp fra Gudenå Hospice Støtteforening blev rummet i sidste uge en realitet.


Rummet er udsmykket af kunstner Kirsten Toft fra firmaet ArtHeart, der ligger i Sunds ved Herning. Hun har kreeret et imponerende vægmaleri, der byder på natur, Gudenå og ikke mindre end 22 forskellige dyr, som børnene kan more sig med at finde, da nogle er tydelige mens andre er gemt i maleriet.


Også den lokale kunstner Jaques Mukendi har haft en finger med i spillet omkring det nye børnerum. Han har lavet tegninger med motiver fra Gudenå Hospice, som er blevet lavet til en fin malebog, som børnene kan få med sig hjem.


”Det her er, hvad vi gerne vil i støtteforeningen. At skabe glæde og gavn for huset og være med til at skabe liv. Jeg håber, børnerummet giver mulighed for en stille stund, en fortrolig snak og måske også lidt tumlen” Sagde Ole Dahl Kristensen, der er formand for Gudenå Hospice Støtteforening til Brædstrup Avis i forbindelse med indvielsen.


Pengene der har gjort det muligt for støtteforeningen at hjælpe med at etablere børnerummet er blandt andet skaffet ved afholdelsen af en tombola i Hedensted i foråret. En aktivitet der udover et overskud på næsten 30.000 kr. også gav de frivillige i støtteforeningen kontakt til legetøjsproducenten Leico i Serridslev, som valgte at donere 100 bamser til børnene af de pårørende på Gudenå Hospice hvert år. På den måde kan de mange børn, som hvert år besøger hospice fremover få lidt flere positive minder med hjem fra hospice.


Også hospicechef, Kirsten Ørum Larsen var ved indvielsen begejstret for det nye børnerum. Hun takkede samtidig de mange frivillige i støtteforeningen ved at sige: ” Det er jo et fantastisk hus at være i, når der er så mange, der gerne vil gøre en frivillig indsats for hospice, og dermed får tingene til at ske. På den måde er vi lidt forkælede.


Hospicechefen fortalte yderlige til Brædstrup Avis, at Gudenå Hospice i fremtiden vil forsøge at optimere husets tilbud til børn af pårørende endnu mere. Det kommer til at ske i et tæt samarbejde med en psykolog og hospicepræsten, der blandt andet skal se på, hvordan man bedst kommunikerer med børn i sorg omkring uhelbredelig sygdom eller tab.


Læs mere link: