BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Ingen skal føle afmagt den sidste tid

27. februar 2018 Temaer: Pårørende
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
Landsformand Olav Nørgaard skriver et svar til Karen Wiis Weiss’ kronik i Kristeligt Dagblad 15. februar
YoutubeEmbed:
Brødtekst:

"Hjælpen til en værdig død skal i intet tilfælde være en specialistopgave forbeholdt de få." Sådan skriver Karen Wiis Weiss i en kronik i Kristeligt Dagblad den 15. februar, og vi kunne ikke være mere enige.


Viden om, hvordan man bedst plejer og behandler syge og døende og deres familier, er opbygget gennem mange år på de danske hospicer.

Det er tid til, at den viden skal ud og virke i resten af samfundet. Vores klare holdning er, at alle med behov for det kvalificeret og kærlig pleje ved livets afslutning naturligvis skal have det.


Vi ved fra undersøgelser, at langt de fleste mennesker ønsker at dø hjemme. Det kræver, at den nødvendige viden og pleje er til stede, så det enkelte menneske og dets pårørende kan være trygge den sidste tid. For at opnå det, kræver det tre ting:


Patienten skal have mulighed for at kunne komme på hospice langt tidligere. Det skal være muligt at komme på et aflastende ophold, hvor patienten og de pårørende får hjælp og støtte til senere at kunne klare sig hjemme.


Der er behov for flere udgående teams og – frivillige, som kan følge og støtte patienten og de pårørende, når patienten bliver udskrevet.


Og endelig skal der være en større vidensudveksling mellem hospicepersonale og ansatte i hjemmeplejen og på plejehjem, så sundhedspersonalet kan hjælpe og støtte i den sidste tid.


Ingen skal føle den afmagt, som Karen Wiis Weiss har følt. Alle har ret til en værdig og tryg sidste tid.


Læs mere link: