BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Børnehospice i Vestdanmark – reaktion fra Hospice Forum Danmark

14. august 2018 Temaer: Børnehospice  |  Politik  |  Pressemeddelelser
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
Hospice Forum Danmark har i dag udsendt nedenstående pressemeddelelse
YoutubeEmbed:
Brødtekst:
Pressemed-boernehospice


I Hospice Forum Danmark ser vi med stor glæde på den udmelding, der netop er kommet fra Sundhedsministeren om, at der tilføres ekstra midler til etablering af et nyt børnehospice i Vestdanmark samt, at driften af Lukashuset i Hellerup styrkes.


Udmeldingen kommer i forlængelse af, at der før sommerferien var udmeldt en pulje omkring oprettelse af fire nye børnehospicepladser i Vestdanmark. Der var dog langt fra afsat tilstrækkelige midler i puljen til etablering og efterfølgende drift. Politikerne har derfor været nødt til at tage det op til fornyet overvejelse, om der kunne findes flere midler.


Lukashuset er landets første børnehospice og har til dato primært for egne og fundraiserede midler været drevet af Skt. Lukasstiftelsen. Lukashusets erfaringer viser, at skal man sikre det nødvendige høje faglige niveau i forhold til børnenes behov, vil der også med de nye midler i puljen mangle 5 mio. kr. både til Lukashuset og i Vestdanmark, før der er fuld offentlig finansiering til 4 børnehospicepladser hvert sted.


I Hospice Forum Danmark håber vi derfor også, at politikerne vil tage det sidste skridt og finde fuld finansiering og på den måde sikre børn og unge de samme rettigheder til hospice, som voksne allerede har.


 For uddybning eller yderligere kommentarer henvises til Landsformand, Olav Nørgaard på telefon: 29 44 54 38 eller mail: formand@hospice.dk


Læs mere link: