BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Ildsjæl sikrer værdigheden i den sidste tid

08. april 2019 Temaer: Ildsjæle priser
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
På Hospice Vendsyssel har de en helt særlig frivillig med øje for at hjælpe døende patienter til at bevare et værdigt ydre i den sidste tid. Bonnie Rasmussen bruger en stor del af sin fritid fra jobbet som frisør på at pusle om patienter og pårørende.
YoutubeEmbed:
Brødtekst:
ildsjael-2019-Bonnie


På Hospice Vendsyssel skaber Bonnies frivillige indsats meget glæde og er med til at patienterne føler velbefindende og tilfredshed ved at ydre fremtoning igen er på plads. Patientens opfattelse af egen fremtoning er en stor del af deres identitet og glæden ved klipning eller sætning af håret af en frisør giver lige ekstra glæde i ellers svære stunder.


Mange af patienterne har været gennem længere perioder med behandlinger og sygehusindlæggelser – noget der mærkes både på det indre og det ydre. Bonnie bringer dagligdagen og øjeblikket af normalitet ind i en svær periode i patientens dag. Patienter som ellers ikke orker at tale pga. svækkelse eller fortvivlelse – de taler med Bonnie imens hun ordner deres hår.


Vibeke Bach Hansen er formand for Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel og indstillede Bonnie til at modtage prisen som Årets Ildsjæl. I sin indstilling fortæller Vibeke om, hvordan Bonnie også ordner hår, negle eller make up på patienter, som er tæt på døden. Patienter som udtrykkeligt har vist, at fremtoningen er meget vigtig for dem. Det understøtter de pårørendes genkendelse af den syge og nærdøende, at der er styr på fremtoningen – hvis det har været en vigtig del af selvopfattelsen tidligere.


Samtidig beskriver hun Bonnie sådan her:

”Hun har et stærkt personligt mod og en meget fin ro til at stå i disse situationer. Hun hviler i sig selv og finder selv glæden ved at gøre en forskel for patienten.”Bonnie har tidligere selv fortalt om sin oplevelse af at være frivillig – det kan du læse om her.


Læs mere link: