BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Behov for medmenneskelighed i reglerne

21. august 2019 Temaer: Pårørende  |  Politik
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
Der har været mange reaktioner på historien om Thomas Laursen, som ikke kunne fortsætte sin plejeorlov, da hans døende kone blev indlagt på hospice.
YoutubeEmbed:
Brødtekst:
Thomas-Laursen-webThomas Laursen står nu med fire børn, der er ved at miste deres mor og forventes at passe sit arbejde samtidig med, at han skal drage omsorg for sine børn og sin hustru.


Vi har altid i HFD ønsket, at man behandler medmennesker med respekt, og tager udgangspunkt i den situation de befinder sig i.


Vi hører heldigvis også rigtigt mange gode historier, så problemet er primært at tolkningen af lov og regler er så forskellig fra kommune til kommune. I forhold til plejeorlov til pårørende til døende, vil der ikke være to sager, som er ens. Der må imidlertid skabes et rum, så vi ikke igen skal opleve, at en "far til fire" bliver kørt over, netop som han og familien har allermest brug for hjælp.


Det er glædeligt at sundhedsministeren vil se på sagen og gå i dialog med patientorganisationerne. Der skal selvfølgelig findes en løsning. Det vil på den lange bane ikke koste en krone, men derimod vise medmenneskelighed, som er vores velfærdssamfund værdigt.


 (Du kan læse historien omkring Thomas Laursens situation på DR’s hjemmeside )


Læs mere link: