BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Overskrift:

Årets Ildsjælepriser

18. september 2020 Temaer: Ildsjæle priser
Kort tekst - blokvisning (max 80 tegn):
Også i år har Hospice Forum Danmark uddelt sine Ildsjælepriser – dog under lidt andre former end sædvanligt.
YoutubeEmbed:
Brødtekst:
Ildsjaelepriser-2020


Mangt og meget har været anderledes i år – og det har derfor ladet vente på sig at få afgjort, hvem der i år skulle modtage Ildsjælepriserne, som jo normalt uddeles ved årsmødet.


I år bliver det sådan, at vi i dag i forbindelse med generalforsamlingen har den fornøjelse at kunne afsløre, hvem der bliver modtagerne af de forskellige priser og i løbet af den kommende tid, vil vi så komme rundt lokalt og overrække selve priserne til de glade vindere.


Prisen for Årets faglige tiltag går til Souschef, Marianne Nielsen på Hospice Sydfyn, der gennem de seneste år ihærdigt og vedholdende har arbejdet for at ruste sine kollegaer til gode samtaler med baggrund i den narrative tilgang. Det startede som et projekt på Hospice Sydfyn, men har siden bredt sig til, at Marianne har fået involveret alle hospicerne i Region Syddanmark, så man nu har nogle fælles redskaber og ikke mindst et fælles sprog for arbejdet med de gode samtaler.


Prisen for Årets frivillige projekt går til ”Futter for Hospice”, der er et projekt, som sikrer både varme fødder og varme hjerter på Hospice Djursland. Tre ihærdige ildsjæle startede i det små med at strikke hjemmesutter til patienter og pårørende på Hospice Djursland, så der kunne komme et strejf af hjemlig hygge rundt på stuer og gange. Det har siden vokset til at involvere en række af de lokale strikkeklubber og nu strikkes der på livet løs rundt i hele lokalområdet. Det giver både masser af lune futter og et langt bredere kendskab til hospice.


I lyset af et år, hvor der har været rigeligt med udfordringer for de mange gæve frivillige, som har måttet blive hjemme under corona-nedlukningen, har Hospice Forum Danmark valgt at uddele to priser for Årets Ildsjæl.


Den ene går til en trio af julemænd – eller rettere julekvinder, der har startet en ny og meget værdsat tradition på Hospice Limfjord. Gennem de sidste tre år har de i december arrangeret et fornøjeligt julebanko, hvor patienter, pårørende i alle aldre, personale og deres børn har været samlet til en eftermiddag med hygge i lange baner. Og når de ikke lige optræder som julekvinder, så er Hanne Mette, Susanne og Connie engageret i alskens andre frivillige aktiviteter på Hospice Limfjord.


Den anden pris for Årets Ildsjæl går til en veteran ud i det frivillige; Michaela Lydiksen har gennem mange år været frivillige både på Hospice Sydvestjylland og som besøgsven og vågekone i Aflastningstjenesten. Og så er hun også med i bestyrelsen for Støtteforeningen for Hospice Sydvestjylland. I alle sammenhænge møder Michaela opgaverne med et åbent og positivt sind til glæde for patienter og pårørende.


Læs mere link: