BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Navn:

Svanevig Hospice

Vej:
Lindstrømsvej 2
Postnr./by:
4941 Bandholm
Telefon:
54 44 54 34
www:
http://www.svanevighospice.dk
Antal pladser:
Antal pladser: 14
Etableringsår:
Etableringsår: 2010
Billede:
svanevig1
Beskrivelse:

Livet skal leves – hele livet!

På Svanevig Hospice tror vi på, at livet skal leves på allerbedste måde hver eneste dag. Derfor har sygeplejersker og læger altid den fornødne tid til at snak om både fysiske, psykiske og åndelige spørgsmål eller tanker.

Farver og dufte har stor indflydelse på, hvordan vi har det. Derfor lægger vi stor vægt på, at der er blomster i både patienternes lejligheder og i fællesrummene.

Sang og musik giver velvære for mange. På Svanevig har vi morgensang så ofte som muligt, hvor patienter, pårørende og personale synger sammen.

Vi er også så heldige, at vi har frivillige, som kan både spille og synge, så et par gange om ugen, vil der være smuk musik og også gerne fællessang.

Mindst én gang om måneden har vi musikere eller anden optræden ude fra. Det kan være om eftermiddagen eller om aftenen, som det nu passer kunstnerne – som vi i øvrigt er så heldige altid optræder gratis.

Kunst betyder også meget hos os. Vi har egen kunst, som gennem årene er blevet doneret til os – malerier, skulpturer og keramik. Har man lyst, har vi en lille bog, hvor man kan læse om kunsten og kunstnerne:

Ved siden af vore egen kunst har vi altid en kunstudstilling i en del af huset. Kunstnerne og kunsten skifter hver anden måned. Det kan være malerier, fotos eller skulpturer. Vi prøver at dække så bred en kunstsmag som muligt, så der er noget for alle, der kommer i huset.

Uden de frivillige ville dagene hos os ikke være helt så varierede og sjove, som de er. Det er de frivillige, der tager patienterne med på småture i omegnen, eller bare på en hyggelig gåtur ned til vandet. Det er også de frivillige, der pynter huset til alle højtider, laver temaborde om forår, høst eller jul, det er dem, der bager kager med patienter og pårørende, strikker, læser avisen eller en god bog højt, tager på cykelture eller laver kunstfærdige negle.

Og så er der naturligvis to ting, som om nogle kendetegner Svanevig og det rige liv: Den gode, hjemmelavede mad og den smukke udsigt over Svanevigens vand.

Formand:
Formand
Birgitte Anthonsen
Formand Adresse:
Rosenvænget 24
Formand Postnr. by:
4800 Nykøbing F.
Formand E-Mail:
anthonsen@dadlnet.dk
Formand Telefon:
54 82 00 80
Leder Titel:
Hospicechef:
Leder:
Birgitte Bülow
Leder E-Mail:
bfu@svanevighospice.dk
Leder Telefon:
41 44 13 35
Frivilligkoordinator navn:
Frivilligkoordinator
Mette Friis
Frivilligkoordinator email:
meefr@svanevighospice.dk
Frivilligkoordinator telefon:
54 44 54 34
Støtteforening:
Hospice billeder:
Billede:
svanevig2
Billede:
svanevig4
Billede:
svanevig3
Billede:
svanevig5
Billede:
Svanevig
Billede:
Eftermiddagshygge
Billede:
Neglekunst 2
Billede:
Havearbejde
Billede:
Frokost
Billede:
Temabord om forår
Billede:
Temabord om forår 2
Billede:
Holger, frivilligs, pandekagebagning