BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Læge

 • Hvad er dine primære arbejdsopgaver?   

At diagnosticere og behandle palliative symptomer, der ofte er overset i den anden del af sygehusvæsenet. At hjælpe patient og pårørende med forklaring på sygdomsforløbet, hvor der ofte er uafklarede spørgsmål og kommunikationsbrist og involvering af mange forskellige afdelinger på forskellige sygehuse og ofte meget lidt oplevet kontinuitet.


 • Hvad er det særlige ved at arbejde på hospice?  

At være en del af et tværfagligt team i fysiske omgivelser, der er så meget anderledes end hospitalsmiljøet og hvor der er så mange menneskelige ressourcer fra personale og frivillige.


 • Er der stor forskel på, hvilken behandling patienterne skal have?  

Ja, meget!


 • Når du skal hjem efter en lang arbejdsdag eller –nat, hvad gør du så for ikke at tage alle følelser og problemer med hjem? 

Jeg tager følelser og problemer med hjem; det kan ikke undgås, når man har kontakt med 14 patienter med dødelig sygdom – og deres familier. Det har i nogen grad været en lettelse, at de første 7 års telefontilgængelighed uden for dagtid for nogle måneder siden er afløst af den palliative telefonvagtordning(Lindre lidelser på telefonen).


 • Hvad er de tre bedste ting ved dit job?   
 1. At kunne hjælpe patienter af med generende symptomer, ikke kun smerter men også mundsvamp, forstoppelse, angst og søvnbesvær.
   
 2. At være fast tilknyttet læge, så der kan etableres tillid og personlig relation til patient og pårørende. En del andre hospicer betjenes af skiftende læger fra palliativt team, der kun ser på de problematikker, sygeplejerskerne præsenterer dem for.
   
 3. At vi kan tilbyde rammer med gode rummelige eneværelser, stort bad/toilet, smukke omgivelser inde og ude og noget ordentlig mad og ofte at have held med at lindre og behandle de symptomer, der prægede patienten ved ankomsten.