BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Frivillig

 • Hvad er dine primære arbejdsopgaver?

At være til rådighed for al kontakt med patienter og pårørende. At igangsætte aktiviteter til glæde for patienter og pårørende. 


 • Hvad er det særlige ved at arbejde på hospice?

Er at jeg til stadighed møder mennesker i krise og sorg, og samtidig have oplevelsen af at gøre en forskel med min glæde og tilgang til livet. Det, at jeg næsten dagligt møder begrebet døden, sætter så mange andre dele af det levede liv i perspektiv.


 • Er der stor forskel på, hvilken behandling patienterne skal have?

Ja, jeg oplever, at det kræver et vist menneskekendskab at tale med patienter og pårørende. Det er mange forskellige reaktioner at tackle. Men at lytte og være nærværende, går igen i alle samtaler. Og at indgyde ro og glæde.


 • Når du skal hjem efter en lang arbejdsdag eller –nat, hvad gør du så for ikke at tage alle følelser og problemer med hjem?

Det ville for mig være underligt at lægge det fra mig, i det øjeblik jeg er ude af døren. Men jeg bearbejder det og taler med min ægtefælle om det.  Og deler det nogle gange med andre frivillige.


 • Hvad er de tre bedste ting ved dit job?
 1. At jeg, blot ved at være der, kan glæde andre, i en svær tid.
   
 2. At jeg får brugt mine medmenneskelige ressourcer og får lov at igangsætte aktiviteter som giver mening.
   
 3. At jeg er sammen med andre, både fagpersoner og frivillige, som bidrager til en god hverdag for patienter og pårørende.