BLIV STØTTEMEDLEM
Støt os med dit medlemsskab og hjælp os med arbejdet for at alle med livstruende sygdomme får mulighed for at komme på hospice.

Frivilligkoordinator

 • Hvad er dine primære arbejdsopgaver?

Min hovedopgave er at koordinere og udvikle den frivillige indsats på Svanevig Hospice.

Den frivillige indsats omfatter:

·      At tage mig af de ca. 45 frivillige, som kommer og lægger deres tid og energi her. Det vil sige at stå til rådighed med information, tid og nærvær i dagligdagen, at planlægge uddannelses- og udviklingsforløb mm.

·      At sørge for at en ny kunstner hver anden måned kommer og laver en udstilling på Svanevig til glæde for alle, der har deres gang her.

·      Samarbejdet med støtteforeningen.

·      Rekruttering af nye frivillige.

·      Planlægning af - og deltagelse i mindeaftner.

Repræsentere Svanevig Hospice i forhold til koordinatornetværket inden for hospiceområdet.


Administrative opgaver:


Udarbejdelse af ”vagtplan” for de frivillige.
Ansøgning om midler til det frivillige arbejde, samt administration af disse midler.
Lejlighedsvis pasning af husets hovednummer.
Opdatere Facebook.
Vedligeholde og udbygge vores hjemmeside.
Mindre kommunikationsopgaver i forhold til Hospice Forum Danmark og pressen i øvrigt.


 • Hvad er det særlige ved at arbejde på hospice?

At det er et sted, hvor der er plads til livets helt store spørgsmål – samtidig med, at der også er plads og rum til de små ting. Her kan man på samme dag tale om døden, og hvad der sker, når man dør, og om hvad vi skal have til middag. Der er plads til det hele. Og til alle følelser.
Samtidig er det helt særligt at være et sted, hvor alle – personale og frivillige – arbejder ud fra det samme værdisæt. Alle deler samme ønske om at gøre den sidste tid så god og fin som overhovedet muligt for både patienterne og deres pårørende.


 • Er der stor forskel på hvilken behandling patienter skal have?

Ja. Heldigvis! Hvert eneste menneske er selvsagt unikt. Og hvert eneste menneske kommer med sin egen historie, sine egne oplevelser og erfaringer og sine helt egne meninger om, hvad der gør en hverdag god. For de frivillige betyder det, at de skal kunne gebærde sig mellem mange forskellige mennesker med vidt forskellige baggrunde og ønsker til, hvad de frivillige kan hjælpe dem med.


 • Når du skal hjem efter en lang arbejdsdag eller –nat, hvad gør du så for ikke at tage alle følelser og problemer med hjem?

Jobbet og arbejdsområdet er stadig forholdsvist nyt for mig, og jeg øver mig stadig i, hvad jeg skal gøre for ikke at tage for meget med hjem. Men at høre en god lydbog i den time, det tager mig at komme hjem, er én ting. At huske at gå nogle lange ture, at tale med min mand og mine venner er andre ting. Derudover har jeg gode kolleger, som altid er parate til en snak, og vi har supervision en gang i kvartalet, så der er muligheder nok for at få tingene bearbejdet.


 • Hvad er de tre bedste ting ved dit job?
 1. At arbejde sammen med og for mennesker, som er så dedikerede – det gælder både de frivillige og mine fastansatte kolleger.
   
 2. At arbejde med frivillige, som er så forskellige, og som alle kan og vil bidrage til at gøre Svanevig Hospice til et bedre sted at være hver på deres måde. At få lov at møde så mange og så forskellige mennesker er en STOR daglig glæde.
   
 3. At møde hver dag på en arbejdsplads, hvor vi deler samme værdier og ønske om at give mennesker i en sårbar situation den allerbedste dag. Hver dag.