Patient på et hospice

 

Hvordan er det at være patient på et hospice?

 

Her kan du læse mere omkring, hvordan det er at være på hospice, og hvilke ydelser man kan forvente som patient.

 

Du kan få svar på nogle af de mere basale ting. Eksempelvis om der er mulighed for at anvende et køkken under indlæggelse, hvis man ønsker at lave egen mad med sine pårørende. Eller hvorvidt man skal melde flytning til folkeregistret, når man bliver indlagt på et hospice. 

På langt de fleste af de danske hospicer er der et køkken, som kan anvendes sammen med de pårørende, på denne måde kan man sammen lave livretter eller hvad man nu har lyst til.

Det kan dog variere en smule fra hospice til hospice, så det altid en god idé at kontakte det enkelte hospice og forhøre sig. 

Hospiceophold er et tilbud under frit sygehusvalg. Det betyder, at det er gratis for patienten at komme på hospice. Betingelsen er, at visitationskriterierne til det enkelte hospice er opfyldt og at der i øvrigt er plads.

Når man bliver indlagt på et hospice, er det fordi man er uhelbredeligt syg og døende. I dette tilfælde vil man kunne få en masse lindring, pleje og omsorg og på denne måde få den bedste tid på et hospice.

Der bliver taget  udgangspunkt i den enkelte patients ønsker og behov, så de får den bedst mulige behandling. 

Man skal ikke melde flytning til Folkeregistret når man skal på hospice, da det er tilsvarende til at blive indlagt  på et sygehus.